Aanbevolen exchanges

Image result for crypto exchange

Er is tegenwoordig een enorm aanbod aan verschillende exchanges wereldwijd waar je crypto munten makkelijk kunt verhandelen. Deze beurzen verschillen niet alleen in aanbod van munten, maar ook in grootte, kosten, mogelijkheid aan opties, gebruiksgemak, en het feit of ze al dan niet fiat geld aanvaarden als storting.

Een mooi overzicht van alle beschikbare crypto beurzen, gerangschikt volgens hun 24u handelsvolume vind je op Coinpaprika.

Omdat er een groot aanbod aan makelaars bestaat, zijn de exchanges die wij hieronder aanraden niet noodzakelijk de beste voor uw wensen. Onze favoriete beurzen hebben we geselecteerd op de volgende criteria:

  • Is de exchange al gehacked?
  • Bestaat de exchange al lang?
  • Is het team achter het platform betrouwbaar?
  • Zijn de kosten om transacties te verrichten laag?
  • Biedt de exchange voldoende verschillende munten aan, zonder in te boeten op kwaliteit?
  • Is de exchange gebruiksvriendelijk?
  • Heeft de exchange mogelijkheid tot veel order opties (stoploss, leverage, alerts, …)?

Related image

Op basis van bovenstaande criteria hebben wij onderstaande exchanges geselecteerd (en gebruiken we die dus ook zelf):

Voor crypto makelaars die fiat geld aanvaarden, gaat onze absolute voorkeur naar Kraken! Je kan veilig Euro’s storten naar jouw eigen rekening, en dan op een overzichtelijke en betrouwbare manier cryptomunten kopen. Kraken bestaat al relatief lang in de crypto wereld, en heeft als exchange haar strepen zeker verdiend! Hou ermee rekening dat Kraken KYC hanteert voor haar klanten!

Voor crypto exchanges die geen fiat geld aanvaarden, kunnen we 3 beurzen aanraden. Ten eerste is onze absolute favoriet Binance! Als grootste crypto exchange is Binance enorm betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Verder bieden ze ook een groot aantal munten aan, zonder hierbij in te boeten in de kwaliteit van de projecten (weinig tot geen ‘shitcoins‘). Het tweede crypto platform die we in deze categorie kunnen aanraden is Bittrex of Bitfinex. Op zich vinden we Binance een betere keuze dan Bittrex, maar de laatste biedt sommige crypto munten aan die Binance niet ondersteunt (en omgekeerd). Daarom kan Bittrex eventueel een goede aanvulling zijn als je veel verschillende crypto munten wil aankopen. Een derde exchange die we hier kunnen aanraden is KuCoin! Dit platform kan net zoals Binance gebruikt worden om crypto munten te staken‘ en biedt (naast veel verschillende trading pairs) ook enkele exotische munten die de moeite waard zijn! Een voordeel van Binance en KuCoin ten opzichte van Bittrex is dat ze geen KYC maatregelen nemen, en je dus vrij en anoniem kunt handelen in crypto munten zonder jouw identiteit eraan te moeten koppelen!

Indien je graag voor een lokale crypto makelaar kiest, kan Anycoin Direct uit Nederland zeker een goede keuze zijn. Naast hun gebruiksvriendelijke aankoopdiensten met sterke reviews en hoge Trustpilot rating, heeft deze exchange de mogelijkheid om digitale valuta aan te schaffen met een credit card. Betalen middels een creditcard is overwegend snel en eenvoudig.
Anycoin Direct accepteert creditcards van de twee grootste verstrekkers, namelijk VISA en MasterCard. Klanten welke een creditcard wensen te gebruiken om crypto aan te schaffen dienen te beschikken over een geverifieerd account.